Čočka v okurkovém objetí se sázeným vejcem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g předvařené čočky
0,5 l láku z okurek (já měla domácí – viz POZN.)
0,5 l vroucí vody
4 - 5 ks sterilovaných okurek (podle velikosti, já měla dlouhé asi 4 cm
kousky naložené cibule, mrkve, kopru z láku pokud tam jsou)
1 cibule
3 stroužky česneku
vejce (počet dle strávníků)

Postup přípravy receptu

  1. Vařící vodu smícháme s nálevem. Přidáme probranou a propláchnutou čočku. Uvedeme do varu a vaříme cca 10-15 minut dle návodu (na skus). Vhodíme tam kousky zeleniny z nálevu – mrkev, cibule, i kopr a prohřejeme.

  2. Mezitím si na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek – vše nadrobno. Přidáme na kousky nakrájené okurky, vhodíme vejce a necháme ztuhnout.

  3. Na talíř vložíme vejce, okolo čočku a ještě okolo prohřáté okurky.

  4. Já dál nedochucovala, protože lák jsem měla dostatečně pikantní, jinak každý může dle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!