Čočka v okurkovém objetí se sázeným vejcem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 400 g předvařené čočky
- 0,5 l láku z okurek (já měla domácí – viz POZN.)
- 0,5 l vroucí vody
- 4 - 5 ks sterilovaných okurek (podle velikosti, já měla dlouhé asi 4 cm
- kousky naložené cibule, mrkve, kopru z láku pokud tam jsou)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- vejce (počet dle strávníků)
Postup Čočka v okurkovém objetí se sázeným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Vařící vodu smícháme s nálevem. Přidáme probranou a propláchnutou čočku. Uvedeme do varu a vaříme cca 10-15 minut dle návodu (na skus). Vhodíme tam kousky zeleniny z nálevu – mrkev, cibule, i kopr a prohřejeme.
Mezitím si na sádle orestujeme nakrájenou cibuli a česnek – vše nadrobno. Přidáme na kousky nakrájené okurky, vhodíme vejce a necháme ztuhnout.
Na talíř vložíme vejce, okolo čočku a ještě okolo prohřáté okurky.
Já dál nedochucovala, protože lák jsem měla dostatečně pikantní, jinak každý může dle své chuti.