Indické džaldí-džaldí (jablečný koláč)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 kg oloupaných jablek zbavených jádřince
- 1 hrnek krupice
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek krupicového cukru
- 200 g rozpuštěného másla
- rozinky a mletá skořice podle chuti
Postup Indické džaldí-džaldí (jablečný koláč)
Postup přípravy receptu
-
Oloupaná jablka nakrájíme na drobné kostky. Máslo rozehřejeme. Mouku, krupici a cukr smícháme dohromady.
Na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem nasypeme polovinu sypké směsi, poklademe jablky se skořicí a rozinkami, pokryjeme zbytkem sypké směsi a rovnoměrně pokropíme máslem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40-60 minut, do zezlátnutí.