Indické džaldí-džaldí (jablečný koláč)

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg oloupaných jablek zbavených jádřince
1 hrnek krupice
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
200 g rozpuštěného másla
rozinky a mletá skořice podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná jablka nakrájíme na drobné kostky. Máslo rozehřejeme. Mouku, krupici a cukr smícháme dohromady.

  2. Na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem nasypeme polovinu sypké směsi, poklademe jablky se skořicí a rozinkami, pokryjeme zbytkem sypké směsi a rovnoměrně pokropíme máslem.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40-60 minut, do zezlátnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!