Kuřecí stehna v indické marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna
Marináda:
2 lžíce oleje
2 lžičky tandoori masala
1 lžička tandoori india
1 lžička soli
1 lžíce citronové šťávy
2-3 stroužky česneku
1 lžička strouhaného zázvoru
1 bílý jogurt 5%

Postup přípravy receptu

  1. Stehna vykostíme, ale kůži ponecháme a překrojíme na poloviny. Můžeme stehna pouze rozříznout a kosti nechat, ale já mám raději vykostěné maso. V uzavíratelné misce promícháme marinádu a všechny kousky masa dobře obalíme, necháme uzavřené marinovat v chladu do druhého dne.

  2. Předem zapneme troubu na 170-180°C. Maso i s marinádou přendáme do pekáčku nebo nádoby s víkem, určené do trouby, a dáme přikryté péct 40 minut. Pak sundáme poklici, zvýšíme teplotu na 220°C a dopečeme asi 15 -20 minut. Podáváme s rýží, podlité voňavým výpekem a doplníme salátem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!