Hovězí nudličky po asijsku s cibulí a žampiony
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g steakového hovězího masa
- 3 cibule
- 8 menších žampionů
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce sójové omáčky (Tamari)
- 1 -2 lžíce sladké chilli omáčky
- k podávání koriandr, cibulka, chilli
Postup Hovězí nudličky po asijsku s cibulí a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky. Cibule rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme na klínky. Žampiony očistíme a nakrájíme na třetiny (malé na poloviny). Můžeme dělat na dvou pánvičkách současně nebo na jedné. Nejprve na polovině oleje dáme zesklovatět cibuli, přidáme žampiony, restujeme a vyndáme stranou.
Pánev otřeme papírovou utěrkou, dáme druhou polovinu oleje a na rozpáleném prudce opečeme po částech maso, nedáváme vše najednou, olej by se příliš zchladil. K opečenému masu dáme orestovanou cibulovou směs, podlijeme sójovou omáčkou a troškou vody, přidáme dle chuti sladkou chilli omáčku a krátce podusíme.
Sůl není potřeba, omáčka je dostatečně slaná. Na talíři dle chuti posypeme nasekanou natí cibulky, lístky koriandru a chilli papričkou. Podáváme s opečeným bramborem, rýží, těstovinami nebo tmavým pečivem. Doplníme dle chuti salátem nebo nakládanou zeleninou.