Steak z krkovičky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovice silné cca 2 - 2,5 cm
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- snítka rozmarýnu
- snítka tymiánu
- 5 dkg anglické slaniny
- 5 dkg vychlazeného másla
Postup Steak z krkovičky
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice potřeme olejem a necháme cca 1/2 hodiny odpočinout. NENAKLEPÁVÁME!
Plátky krkovice z obou stran osolíme a opepříme a dáme péct na suchou rozpálenou pánev, po 4 - 5 minutách otočíme, přidáme do pánve rozbouchnuté stroužky česneku i se slupkou a bylinky a smažíme další 4 - 5 minut. Poté maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, aby nevychladlo.
Z pánve vyjmeme česnek a bylinky, vsypeme do ní na větší kostky nakrájenou anglickou slaninu, osmahneme, necháme na slabším ohni zabarvit, zalijeme vývarem (vodou) - cca 1 dcl. Až se ode dna pánve uvolní do vývaru napečený základ, sundáme z ohně a dáme do vzniklého sosu rozpustit hodně studené máslo, které sos zahustí. Dosolíme, dopepříme.
Maso z alobalu vyjmeme, přelijeme sosem s anglickou slaninou z pánve. Podáváme s opečenými brambory.