Salát babího léta s hlívou a jablečnými kostičkami
Recepty, SalátySuroviny
- 250 g hlívy ústřičné
- 2 jablka
- 2 hrsti vlašských ořechů
- 1 krabička míchaných salátových lístků
- 2 lžíce másla
- 4 lžíce jablečného octa
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžičky medu
- sůl
- pepř
Postup Salát babího léta s hlívou a jablečnými kostičkami
Postup přípravy receptu
-
Z jablek vykrojíme jádřince a pak je i se slupkou nakrájíme na menší kostičky. Trsy hlívy rozebereme na jednotlivé kousky. V pánvi rozpustíme máslo a hlívu i s jablky ze všech stran osmahneme. Restujeme zprudka jen pár minut, aby jablečné kostičky zkřehly, ale zůstaly ještě křupavé.
V misce prošleháme ocet s olejem, medem, solí a pepřem.
Na talíře naklademe salátové listy, na ně rozdělíme opečenou hlívu s jablečnými kostičkami, posypeme ořechy a vše rovnoměrně pokapeme připraveným dresinkem. Salát podáváme vlažný.