Piškotové řezy s jahodovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
5 vajec
200 g moučkového cukru
200 g polohrubé mouky
7 PL studené vody
¾ prášku do pečiva
3 PL kakaa
čokoládová poleva
Krém:
500 g jahod
1 jahodový pudink
250 g másla
150 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený papírem na pečení. Do druhé poloviny vmícháme kakao a rozetřeme na světlé těsto.

  2. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po vychladnutí potřeme krémem. Zdobíme dle vlastní fantazie. Postříkáme rozpuštěnou čokoládou nebo polijeme želatinou. Po ztuhnutí pokrájíme na řezy.

  3. Krém: 500 g jahod povaříme na kaši, v trošce vody rozmícháme jahodový pudink, vlijeme do jahodové kaše, opět povaříme a necháme vychladnout. Utřeme máslo s cukrem do pěny a pomalu zašleháváme vychladlou jahodovou kaši.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!