Piškotové řezy s jahodovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 5 vajec
- 200 g moučkového cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 7 PL studené vody
- ¾ prášku do pečiva
- 3 PL kakaa
- čokoládová poleva
- Krém:
- 500 g jahod
- 1 jahodový pudink
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
Postup Piškotové řezy s jahodovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáme vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený papírem na pečení. Do druhé poloviny vmícháme kakao a rozetřeme na světlé těsto.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Po vychladnutí potřeme krémem. Zdobíme dle vlastní fantazie. Postříkáme rozpuštěnou čokoládou nebo polijeme želatinou. Po ztuhnutí pokrájíme na řezy.
Krém: 500 g jahod povaříme na kaši, v trošce vody rozmícháme jahodový pudink, vlijeme do jahodové kaše, opět povaříme a necháme vychladnout. Utřeme máslo s cukrem do pěny a pomalu zašleháváme vychladlou jahodovou kaši.