Jahodové těstoviny
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300-350 g těstovin dle chuti: široké nudle, fleky, vřetena...
- sůl
- 500 g čerstvých jahod
- cca 400 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- moučkový cukr dle chuti
- 1 olešnický tvaroh
- máslo nebo olej
- mletá skořice nebo skořicový cukr ¨
Postup Jahodové těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny dáme vařit dle návodu do mírně osolené vody. Poté scedíme, promícháme se lžící másla nebo zakápneme troškou oleje, aby se neslepily.
Během vaření těstovin připravíme jahodový přeliv: očištěné jahody pokrájíme na menší kousky, které vmícháme (část si necháme pro závěrečné dohotovení) do mírně oslazené smetany či jogurtu. Kdo má rád mátovou příchuť, může vmíchat trošku čerstvé, jemně nasekané máty přímo do směsi nebo mátou na talíři dozdobit hotový pokrm.
Hotové těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme mléčným jahodovým přelivem, dle chuti dosladíme moučkovým cukrem, posypeme rozdrobeným tvarohem, dochutit můžeme (nemusíme) dochutit mletou skořicí a dozdobíme zbylými jahodami.