Bujurdi z rajčat
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 vyzrálá velká rajčata
- 100 - 150 g fety (sýr balkánského typu, ale z ovčího mléka)
- oregáno
- chilli
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Bujurdi z rajčat
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na větší kostky a vložíme do dvou menších zapékacích misek (jedna miska - porce pro jednoho).
Rajčata mírně opepříme, trošinku osolíme, (pozor, sýr je také slaný), okořeníme sušeným oregánem a trochou chilli. Vydatně zakápneme kvalitním olivovým olejem a zamícháme. Nahoru nahrubo nadrolíme fetu a ještě trošku zastříkneme olejem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme zapéct asi 10 minut.
Podáváme teplé s pečivem.