Bujurdi z rajčat

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 vyzrálá velká rajčata
100 - 150 g fety (sýr balkánského typu, ale z ovčího mléka)
oregáno
chilli
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na větší kostky a vložíme do dvou menších zapékacích misek (jedna miska - porce pro jednoho).

  2. Rajčata mírně opepříme, trošinku osolíme, (pozor, sýr je také slaný), okořeníme sušeným oregánem a trochou chilli. Vydatně zakápneme kvalitním olivovým olejem a zamícháme. Nahoru nahrubo nadrolíme fetu a ještě trošku zastříkneme olejem.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a necháme zapéct asi 10 minut.

  4. Podáváme teplé s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!