Ohnivé ragú se žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g libové vepřové kýty
- 3 čerstvé ostré slovenské papriky
- 1 červená paprika
- 3 velká masitá rajčata
- 2 čerstvé chilli papričky
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 malá plechovka žampionů
- 3 lžíce ostrého kečupu
- 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
Postup Ohnivé ragú se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízneme, spaříme v horké vodě a oloupeme.
Z paprik a chilli papriček odstraníme semeníky a společně s ostatní zeleninou nakrájíme na proužky, česnek na plátky.
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a promícháme s hladkou moukou.
V litinovém kastrolu, woku nebo hluboké pánvi rozpálíme sádlo a maso na něm zprudka opečeme.
Osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou, přidáme nakrájenou zeleninu a plátky česneku.
Promícháme, zmírníme teplotu a 15 minut pod pokličkou dusíme.
Podle potřeby mírně podlijeme trochou vařící vody.
Přidáme žampiony bez nálevu a kečup a krátce prohřejeme. Podáváme s chlebem nebo s dušenou rýží.