Chřest s avokádovými vejci

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

700-800 g chřestu
1-2 zralé avokáda
2-3 rajská jablíčka
4-5 vajec
1 citrón
dijonská horčice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Odkrojíme drevnaté konce špargle, stonky ošúpeme a pokrájame asi na 15 cm dlhé kúsky.

  2. Hlavičky odložíme a stonky dáme do osolenej vody variť na 25 minút od začiatku varu, potom k nim asi na 5 minút pridáme konce špargle.

  3. Vajíčka uvaríme natvrdo, prekrojíme po dĺžke napoly a vyberieme žĺtky.

  4. Z paradajok vydlabeme vnútro so semienkami, avokáda prekrojíme napoly a lyžicou opatrne vyberieme dužinu.

  5. Pokvapkáme ju citrónovou šťavou, aby nesčernala, polovicu dužiny pokrájame po dĺžke na hrubšie polmesiace, zvyšok rozpučíme vidličkou a zmiešame so žĺtkami.

  6. Osolíme, ochutíme horčicou a zmesou naplníme vydlabané bielky vajec a paradajky.

  7. Na druhý podnos poukladáme uvarenú špargľu a obložíme ju avokádovými polmesiacmi. Podávame ako predjedlo alebo ako ľahkú večeru s pohárom bieleho alebo ružového vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!