Bujurdi
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 lžičky nejlépe olivového oleje
- Balkánský sýr
- rajče
- červená paprika
- zelená paprika
- česnek
- pepř
- alobal
Postup Bujurdi
Postup přípravy receptu
-
Alobal uřízneme dvojitou délku a přeložíme napůl, aby dno bylo dvojité a zabránilo se tak případnému protržení (na jednu porci asi 50 cm alobalu a přehnout napůl), potřeme lžičkou oleje, položíme na dno potřené olejem balkánský sýr (zakoupený v obchodě čtvereček zalisovaný), na to klademe asi čtyři slabé plátky rajčete, na proužky nakrájenou papriku (můžeme i více barev), jemně nasekaný česnek, opepříme a zabalíme alobal do tvaru hrušky (to znamená, že dáme k sobě všechny čtyři rohy alobalu a jemně u konce přitiskneme, ale neuzavíráme, aby mohla unikat pára), dáme na suchou pánev nebo plotýnku na sporák a zahříváme asi tak 5 minut (mělo by to být cítit trošičku jako spálené) a je to hotové. Opatrně rozbalíme - pozor na páru, vidličkou rozžďucháme a zamícháme, aby se všechno spojilo dohromady a podáváme s chlebem. Může se to jíst přímo z alobalu, kdo nechce, může to vylít na talířek.