Cizrnové tofu (bez soji)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 malá sklenička cizrnové mouky (100 g)
5 skleniček vody
¼ lžičky kurkumy
1 lžička rostlinného oleje (použila jsem kokosový)
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse rozmícháme cizrnovou mouku s vodou na hladkou hmotu bez hrudek a necháme 12 hodin stát. Během této doby se mouka usadí na dně a tekutina nad ní se vyčeří.

  2. Opatrně odebereme dvě skleničky vody tak, abychom nezvířili usazenou mouku, a vylijeme. Zbývající tekutinu opatrně slijeme do hrnce, přidáme kurkumu, olej a sůl a přivedeme k varu. Do vroucí tekutiny za intenzivního míchání přilijeme namočenou cizrnovou mouku. Směs začne ihned houstnout. Za stálého míchání 10 minut povaříme.

  3. Hotovou hmotu nalijeme do tukem vymazané formy (použila jsem skleněnou krabičku na oběd o rozměrech 12 x 15 cm), uhladíme povrch a necháme alespoň hodinu vychladnout. Poté vyklopíme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!