Tvarohovo-citrónová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g cukru krystal
- 250 g polotučného tvarohu
- 200 g smetany 12%
- 50 g másla
- 4 vejce
- 2 PL rumu
- šťáva z půlky velkého citrónu
- citrónová kůra
- špetka soli
- 1 kypřící prášek do pečiva
Postup Tvarohovo-citrónová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, cukr, tvaroh, smetanu a změklé máslo vyšleháme.
Vmícháme mouku s kypřícím práškem. Přidáme rum, šťávu z citrónu a citrónovou kůru.
Vyšleháme bílky se solí. Ty vmícháme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180 °C asi 50 minut.