Kuřecí mini placičky s domácí tatarkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- nebo mletého kuřecího masa
- 100 ml mléka
- 1 vrchovatou lžíci solamylu
- 1 lžičku steak koření (domácí nebo koupené)
- 1 lžička sladké papriky
- půl lžičky mletého sušeného zázvoru
- sůl, pepř
- pálivá paprika dle chuti
- kukuřičná strouhanka na obalení
- sádlo na smažení
- Majonéza:
- 2 žloutky nebo 1 celé vejce
- 150 ml slunečnicového oleje
- 1-2 lžičky hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- Z majonézy uděláme tatarku když přidáme:
- 2 malé nastrouhané sladkokyselé okurky
- 1 bílou část jarní cibulky jemně nasekanou
- špetku sušeného polévkového koření bez konzervantů
- půl lžičky cukru
Postup Kuřecí mini placičky s domácí tatarkou
Postup přípravy receptu
-
Maso kuřecích stehenních řízků bez kůže nakrájíme a dvakrát nameleme do misky (nebo koupíme mleté kuřecí maso). K masu přilijeme mléko, přidáme koření, solamyl a dobře promícháme. Dáme do chladu přes noc nebo aspoň na 4 hodiny, aby se mléko vsáklo do masa.
Na majonézu dáme všechny suroviny do úzké vysoké nádoby, tyčový mixér dáme až na dno. Zapneme a pomalu táhneme vzhůru. Za půl minuty vytvoříme výbornou majonézu. Z ní pak uděláme tatarku, když přidáme a promícháme uvedené suroviny.
Z odležené masové směsi oddělujeme lžící kousky a vlhkou rukou z nich tvoříme kuličky (24 ks), které lehce zploštíme a obalíme v kukuřičné strouhance. Ihned smažíme pomalu na sádle dozlatova. Případnému prskání tuku zabráníme vhozením špetky soli do pánve. Hotové ukládáme na talíř vyložený papírovou utěrkou odsát přebytečný tuk. Podáváme s různě upraveným bramborem, domácí tatarkou a vhodně doplníme zeleninovým salátem dle chuti.