Kuřecí játra s kukuřicí v rajčatech

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
70 g špeku
1 cibule
3 stroužky česneku
400 g sekaných rajčat (plechovka)
1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
1/2 hrnku mražené kukuřice
lžička kukuřičného škrobu
cca 1 dl vody
čerstvé oregano
sůl, pepř
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve opečeme nakrájený špek. Přidáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem a paprikou. Přihodíme očištěná a nakrájená játra velikosti sousta.

  2. Restujeme zprudka a krátce. Kouzlo je v tom, aby játra zůstala šťavnatá. Přilijeme rajčata, oregano a cca 5 minutek povaříme. Rozmíchaný škrob přilijeme ke směsi a přidáme kukuřici.

  3. Vše trvá jen asi 10-12 minut a dochutíme chilli, bylinkami nebo oblíbeným kořením. Podáváme sypané jarní cibulkou a příloha je vhodná rýže, nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!