Kuřecí játra s kukuřicí v rajčatech
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 70 g špeku
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g sekaných rajčat (plechovka)
- 1 zelená paprika (nakrájená na proužky)
- 1/2 hrnku mražené kukuřice
- lžička kukuřičného škrobu
- cca 1 dl vody
- čerstvé oregano
- sůl, pepř
- chilli
Postup Kuřecí játra s kukuřicí v rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Nejprve opečeme nakrájený špek. Přidáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem a paprikou. Přihodíme očištěná a nakrájená játra velikosti sousta.
Restujeme zprudka a krátce. Kouzlo je v tom, aby játra zůstala šťavnatá. Přilijeme rajčata, oregano a cca 5 minutek povaříme. Rozmíchaný škrob přilijeme ke směsi a přidáme kukuřici.
Vše trvá jen asi 10-12 minut a dochutíme chilli, bylinkami nebo oblíbeným kořením. Podáváme sypané jarní cibulkou a příloha je vhodná rýže, nebo hranolky.