Bezlepkové předvánoční sušenky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g změklého másla
200 g BL mouky (použitá Mix-it od Schar)
50 g cukru krupice
50 g javorového sirupu
100 g kukuřičné mouky
1 PL vanilkového extraktu
2 PL mletých semínek (chia, lněné, psylium a sezamové)
1 hrst nastrouhaných lískových oříšků
1/2 čajové lžičky skořice
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme suché ingredience a rychle zapracujeme máslo s extraktem a sirupem.

  2. Necháme aspoň půl hodiny odležet v chladu a pak vytvarujeme kuličky cca 3 cm, které na plechu s pečícím papírem pomocí vidličky lehce sploštíme.

  3. Pečeme na 170°C do lehkého zrůžovění. Asi 15 minut podle trouby. Hotové necháme na plechu vychladnout a opatrně uložíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!