Bezlepkové předvánoční sušenky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g změklého másla
- 200 g BL mouky (použitá Mix-it od Schar)
- 50 g cukru krupice
- 50 g javorového sirupu
- 100 g kukuřičné mouky
- 1 PL vanilkového extraktu
- 2 PL mletých semínek (chia, lněné, psylium a sezamové)
- 1 hrst nastrouhaných lískových oříšků
- 1/2 čajové lžičky skořice
- špetka soli
Postup Bezlepkové předvánoční sušenky
Postup přípravy receptu
-
Smícháme suché ingredience a rychle zapracujeme máslo s extraktem a sirupem.
Necháme aspoň půl hodiny odležet v chladu a pak vytvarujeme kuličky cca 3 cm, které na plechu s pečícím papírem pomocí vidličky lehce sploštíme.
Pečeme na 170°C do lehkého zrůžovění. Asi 15 minut podle trouby. Hotové necháme na plechu vychladnout a opatrně uložíme.