Bezlepkové bylinkové krůtí placičky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Krůtí placičky:
850g krůtího masa - mleté
100 g bezlepkové strouhanky
hrst čerstvého tymiánu
1 lžička řeckých bylinek
1 lžička worcesterové omáčky
1 lžička balzamikového octa
1 jarní cibulka
špetka sůl
slunečnicový olej
Bramborové lupínky:
4 větší brambory
slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

  1. Tymiánové lístečky zdrhneme ze stopky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme všechny ingredience kromě soli a důkladně promícháme (přidáme více strouhanky dle nutnosti, aby maso drželo lépe při sobě). Nakonec maso jemně osolíme těsně před tvořením karbanátků, aby nepouštělo zbytečně vodu.

  2. Brambory nakrájíme na tenké plátky (lupínky). Teflonovou pánev vytřeme olejem, pořádně nahřejeme a z obou stran pomalu opečeme jednotlivé bramborové lupínky.

  3. Poté přidáme cca lžičku oleje, vytvarujeme (raději tenčí) masové placky a z obou stran též opečeme. Podávala jsem s bramborovými lupínky a švestkovou omáčkou (OTMA).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!