Americký řízek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky
10 ks brambory
1 plechovka kompotované broskve
20 g tvrdého sýra
mletá paprika
2 dcl oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané se slupkou řádně vydrhnutou) a promícháme s trochou oleje.

  3. Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa věneček“.

  4. Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky.

  5. Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a pak teprve upečeme (asi 25 min.). Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!