Maso pečené v zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa (plecko, krkovička)
1 velká cibule
1 menší hlávka zelí
sůl
pepř
kmín
olej

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky.

  2. Zelí nakrouháme najemno a rozprostřeme do pekáčku.

  3. Lehce osolíme a okmínujeme.

  4. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání do zezlátnutí cibule i masa. P

  5. ak obsah pánve vysypeme do pekáčku na zelí, trochu podlijeme vodou (málo, zelí pustí šťávu) a ve vyhřáté troubě upečeme do změknutí masa (asi 30 minut). Příloha brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!