Kuřecí maso s bazalkovým pestem a Parmazánem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg prsních nebo stehenních kuřecích řízků
koření Kuře s bylinkami
olivový olej
bazalkové pesto
Parmazán (strouhaný)
sůl
pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso osolíme, opepříme, okořeníme a polejeme trochou olivového oleje, který na masu rozetřeme a necháme cca 2 hodiny v lednici odležet (nemusí být, ale chuť je daleko lepší).

  2. Na pánvičce rozpustíme sádlo a prudce opečeme kuřecí maso z obou stran, aby se zatáhlo. Poté vezmeme zapékací mísu, vytřeme ji trochou olivového oleje a maso do ní naskládáme. Poté ho potřeme bazalkovým pestem (není potřeba šetřit) a zasypeme dostatečným množstvím Parmazánu.

  3. V horkovzdušné troubě pečeme cca 15-20 minut na 200 stupňů (dokud se sýr na masu nerozteče).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!