Kuřecí maso s bazalkovým pestem a Parmazánem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg prsních nebo stehenních kuřecích řízků
- koření Kuře s bylinkami
- olivový olej
- bazalkové pesto
- Parmazán (strouhaný)
- sůl
- pepř
- sádlo
Postup Kuřecí maso s bazalkovým pestem a Parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso osolíme, opepříme, okořeníme a polejeme trochou olivového oleje, který na masu rozetřeme a necháme cca 2 hodiny v lednici odležet (nemusí být, ale chuť je daleko lepší).
Na pánvičce rozpustíme sádlo a prudce opečeme kuřecí maso z obou stran, aby se zatáhlo. Poté vezmeme zapékací mísu, vytřeme ji trochou olivového oleje a maso do ní naskládáme. Poté ho potřeme bazalkovým pestem (není potřeba šetřit) a zasypeme dostatečným množstvím Parmazánu.
V horkovzdušné troubě pečeme cca 15-20 minut na 200 stupňů (dokud se sýr na masu nerozteče).