Vepřové maso s rýží v jednom pekáči

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,5 kg rýže
1 kg vepřového masa
(např. plecko, krkovice, libový bůček)
2 mrkve
4 malé cibule
2 PL másla
koření podle chuti
sůl
1 KL citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kousky a osmahneme s nakrájenými cibulemi a nahrubo nastrouhanými mrkvemi - v pekáči nebo kastrolu vhodném do trouby. Osolíme, přidáme máslo a koření dle své chuti.

  2. Do pekáče přidáme propláchnutou rýži a stále pečlivě mícháme. Zalejeme vodou, až je vše ponořené a šup do trouby.

  3. Voda se vsákne do rýže a částečně odpaří, rýže je měkká. Zapneme vrchní ohřev, ať se osmahne maso. Lehce pokapeme citronem. A máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!