Smažená okra s cibulí a červenou paprikou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 280 g okry
- 1 malá červená paprika
- 1 cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 3 velké stroužky česneku lehce rozdrceného a poté nakrájeného
- vařená rýže basmati
- Směs koření č. 1:
- 1 lžička černého hořčičného semínka nebo hnědého hořčičného semínka
- 1/2 lžičky celého římského kmínu tzv. bílého
- Směs koření č.2
- 1/2 lžičky mletého kajánského pepře
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky garam masaly
Postup Smažená okra s cibulí a červenou paprikou
Postup přípravy receptu
-
Každou okru zlehka oškrabte, dobře opláchněte pod studenou vodou a poté odřízněte stopku. Svisle přeřízněte a dejte jí na stranu.
Odstraňte semínka a jádro papriky a nakrájejte na 4 cm proužky. Přepůlte cibuli a nakrájejte jí na 5mm plátky.
Rozehřejte wok na středním ohni, poté přidejte olej. Když je horký, ale ještě se z něj nekouří, přidejte směs koření č. 1.
Sundejte wok z ohně a přidejte česnek. Vraťte wok na nízký oheň a opatrně restujte česnek 1 minutu, dokud není lehce zahnědlý.
Přidejte okru, červenou papriku a cibuli. Zvyšte oheň na středně vysoký a restujte 2 minuty. Přidejte kajánský pepř a sůl a restujte další 3 minuty, poté přidejte garam masalu a 1 minutu smažte. Sundejte wok z ohně a okamžitě podávejte s rýží.