Smažená okra s cibulí a červenou paprikou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

280 g okry
1 malá červená paprika
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
3 velké stroužky česneku lehce rozdrceného a poté nakrájeného
vařená rýže basmati
Směs koření č. 1:
1 lžička černého hořčičného semínka nebo hnědého hořčičného semínka
1/2 lžičky celého římského kmínu tzv. bílého
Směs koření č.2
1/2 lžičky mletého kajánského pepře
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky garam masaly

Postup přípravy receptu

  1. Každou okru zlehka oškrabte, dobře opláchněte pod studenou vodou a poté odřízněte stopku. Svisle přeřízněte a dejte jí na stranu.

  2. Odstraňte semínka a jádro papriky a nakrájejte na 4 cm proužky. Přepůlte cibuli a nakrájejte jí na 5mm plátky.

  3. Rozehřejte wok na středním ohni, poté přidejte olej. Když je horký, ale ještě se z něj nekouří, přidejte směs koření č. 1.

  4. Sundejte wok z ohně a přidejte česnek. Vraťte wok na nízký oheň a opatrně restujte česnek 1 minutu, dokud není lehce zahnědlý.

  5. Přidejte okru, červenou papriku a cibuli. Zvyšte oheň na středně vysoký a restujte 2 minuty. Přidejte kajánský pepř a sůl a restujte další 3 minuty, poté přidejte garam masalu a 1 minutu smažte. Sundejte wok z ohně a okamžitě podávejte s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!