Srnčí na smetaně
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg srnčího masa
- 20 dkg slaniny
- 4 mrkve
- 4 petržele
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 1 - 2 citróny
- 15 kuliček jalovce
- 15 kuliček nového koření
- 15 kuliček pepře
- 3 bobkové listy
- špetku muškátového oříšku
- tymián 4 snítky
- sůl
- pepř
- cukr
- zakysaná smetana
- 2 dcl bílého vína polosladkého
Postup Srnčí na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Srnčí vložíme do pekáče, osolíme, zasypeme pokrájenou zeleninou a kolečky z půlky citrónu. Přidáme koření a proložíme slaninou. To celé zalijeme vínem a dáme do lednice na 1 den marinovat.
Po marinování vložíme pekáč do trouby na 180°C na 90 minut. Potom sundáme poklici a necháme ještě 30 minut péct. Poté maso, slaninu, koření a citróny vyndáme a ze zbytku vymixujeme hustý krém, který dle potřeby naředíme vodou.
Na závěr dochutíme solí, cukrem, pepřem a citrónem a zjemníme zakysanou smetanou. To vše důkladně promícháme. Podáváme klasicky s houskovým knedlíkem.