Borůvkový tvarožník II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g měkkého tvarohu (polotučného)
400 g borůvek
40 g másla
100 g krupicového cukru
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce, oddělené žloutky a bílky
80 g dětské krupičky
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180˚C. Menší pekáček vymažte máslem. Vyšlehejte sníh z bílků (k bílkům můžete přidat pár zrníček soli, aby se lépe vyšlehaly). Změklé máslo promíchejte s cukrem a spolu se žloutky našlehejte do pěny. Přimíchejte tvaroh, krupici a borůvku. Zlehka přimíchejte sníh. Těsto nalijte do vymazané formy a pečte 40 – 45 minut. Vychladlé posypte moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!