Borůvkový tvarožník II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g měkkého tvarohu (polotučného)
- 400 g borůvek
- 40 g másla
- 100 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 3 vejce, oddělené žloutky a bílky
- 80 g dětské krupičky
- máslo na vymazání pekáčku
Postup Borůvkový tvarožník II.
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 180˚C. Menší pekáček vymažte máslem. Vyšlehejte sníh z bílků (k bílkům můžete přidat pár zrníček soli, aby se lépe vyšlehaly). Změklé máslo promíchejte s cukrem a spolu se žloutky našlehejte do pěny. Přimíchejte tvaroh, krupici a borůvku. Zlehka přimíchejte sníh. Těsto nalijte do vymazané formy a pečte 40 – 45 minut. Vychladlé posypte moučkovým cukrem.