Smažené rýžovo-masové kouličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g rýže Arborio
100 g sýru Parmigiano Reggiano, Grana Padano
špetka kurkumy
1 cm másla
sůl
Náplň:
1-2 uzená kuřecí stehna
½ červené kapie
½ žluté kapie
½ mrkve
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
bílý pepř
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
olivový olej
Na ozdobu:
cherry rajčátka
okurek

Postup přípravy receptu

  1. Obě kapie zbavíme jadérek a nakrájíme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Uzená kuřecí stehna chvíli povaříme, či upečeme, aby byla měkká, stáhneme z kůže, odstraníme kosti a nakrájíme na drobno.

  2. Rýži Arbolio uvaříme dle návodu na obalu s přidáním špetky kurkumy a soli. Nesmí být rozvařená, ale al dente. Do uvařené rýže přidáme máslo a sýr, mícháme, než se vše dobře spojí a necháme vychladnout.

  3. Rýži spojíme s masem a zeleninou, opepříme, promícháme a ochutnáme. Je-li potřeba, dochutíme ještě solí a pepřem.

  4. Mokrýma rukama uděláme kouličky a dáme je na chvíli do mrazáku, aby trochu ztuhly.

  5. Nakonec obalíme v mouce, vajíčku, strouhance a smažíme do zlatova.

  6. Servírujeme zdobené okurkou a cherry rajčátky. Jako příloha je skvělý zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!