Polentový koláč s mangoldem a cibulí
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1/2 hrnku instantní polenty
- 250 ml vody
- 250 ml mléka
- 1 polévková lžíce másla
- 1 polévková lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru
- sůl
- pepř
- Dále:
- 1 červená cibule
- hrst čerstvého spařeného mangoldu (nebo špenátu)
- 3 vejce
- 125 ml smetany
- sýr feta nebo balkánský (kdo má rád, dá kozí)
- sůl
- pepř
Postup Polentový koláč s mangoldem a cibulí
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C a pečící formu (já měla klasickou dortovou) vymažeme máslem.
Do hrnce nalijeme vodu s mlékem, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a po troškách přisypáváme krupici, promícháváme asi 5 minut, aby se nevytvořily hrudky.
Sejmeme z ohně, vmícháme máslo a parmazán, osolíme a opepříme.
Vlijeme do formy a poklademe mangoldem a pokrájenou cibulí.
Vejce smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na koláč.
Nakonec poklademe kousky sýru.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut.