Polentový dezert s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g kukuřičné mouky hrubé
500 ml vody
čerstvé ovoce – jahody, borůvky
máslo
datlový sirup
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičnou mouku zalijeme vařící vodou a hned scedíme. Necháme v hrnci a zalijeme 0,5 l studené vody. Za stálého míchání přivedeme k varu, poté snížíme na střední teplotu a mícháme, dokud nepojme všechnu vodu.

  2. Pekáč nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem, až k okraji a polentovou kaši dáme do pekáče a vyrovnáme stěrkou. Necháme vychladnout a po vychladnutí nakrájíme na kostky.

  3. Na trošce másla opečeme z obou stran. Na talíři přidáme ovoce, pokapeme sirupem a přidáme zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!