Špaldový borůvkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- borůvky nebo jiné drobné ovoce
- 140 g celozrnné špaldové mouky
- 140 g hladké špaldové mouky
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 40 g třtinového cukru
- 250 ml mléka
- Drobenka:
- 100 g hladké špaldové mouky
- 90 g třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 70 g másla
Postup Špaldový borůvkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypte obě mouky, prášek do pečiva a cukr. Všechny suché suroviny promíchejte a přilijte mléko. Ze všech surovin vypracujte těsto. Těsto by nemělo být příliš tuhé, takže pokud je potřeba, přilijte ještě trochu mléka. Těsto by mělo být lité.
Hotové těsto vlijte do vysypané a vymazané koláčové formy a stěrkou ho rozetřete do stran. Povrch těsta zasypte borůvkami nebo jiným drobným ovocem. Množství borůvek jsem dala od oka, ale rozhodně jsem na nich nešetřila.
Koláč dejte zatím stranou a připravte drobenku z mouky, cukru, skořice a másla. Připravenou drobenkou zasypte celý koláč.
Koláč vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte ho 45 minut. Po upečení nechte koláč zcela vychladnout.