Beskydská houbová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 300 g různých hub
- masový vývar nebo voda
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- čtvrtina menšího květáku
- kus pórku (asi 10 cm)
- malý paprikový lusk
- 20 g másla
- zelená petrželka
- špetka drceného kmínu
- sůl
Postup Beskydská houbová polévka
Postup přípravy receptu
-
Očičtěné a nakrájené čerstvé lesní houby vaříme spolu s mrkví a petrželí v osoleném a malinko okmínovaném masovém vývaru (ale lze i jen ve vodě) do poloměkka.
Potom přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na nudličky pokrájenou papriku, pórek na kolečka a vaříme doměkka. Pokud použiji mražený květák, dávám ho do polévky jako poslední, před přidáním zavářky.
Do hotové polévky dáme lžíci předem připravených nudlí nebo těstovin a ještě povaříme. Při podávání přidáme čerstvé máslo a zdobíme čerstvou petrželkou.