Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 700 g hovězího žebra nebo pupku
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 200 g mraženého mladého hrášku
- nudle
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- celý pepř
Postup Hovězí vývar s hráškem, masem a nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso dobře opláchneme a vložíme do většího hrnce a zalijeme studenou vodou. Vaříme na mírném ohni a na začátku, když dojde k varu, sebereme z hladiny sraženou bílkovinu (šedá pěna).
Poté co se už netvoří šedá pěna, vložíme k masu na hrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, celou cibuli i s jednou vrstvou slupky, sůl, pepř, nové koření a bobkový list.
Vaříme na mírném ohni lehkým varem zakryté cca 2 -3 hodiny. Po hodině vaření vytáhneme z polévky kořenovou zeleninu, mrkev si nakrájíme na kostičky a ostatní zeleninu nepoužijeme.
Hotový vývar přecedíme a nakrájíme do něj pěkné libové kousky uvařeného hovězího masa a přidáme na malé kousky si nakrájenou uvařenou mrkev a mražený hrášek. Necháme cca 2-3 minutu provařit a poté již jen vychutnáváme lahodný vývar.
Tenké nudle si uvaříme dle návodu na obalu zvlášť a vložíme množství dle zvyku strávníka na dno talíře a přelijeme vřelým vývarem. Dozdobíme sekanou petrželovou natí.