Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Na vývar:
- jakékoliv krůtí maso(mohou být i krůtí křídla)
- 1 zeleninový bujón
- mrkev
- celer
- petržel
- sůl
- pepř
- Do rizota:
- 2 lžíce mraženého hrášku
- 1/2 hrnku rýže
- 1 hrnek vývaru
- gulášová paprika
- 100 g 30% tvrdý sýr cc
- 1 lžíce olivového oleje
- Zbytek vývaru samozřejmě použijeme jako polévku
Postup Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem.
Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1-3 lžíce vývaru a chvíli promícháváme. Přidáme gulášovou papriku, hrášek a rýži. Zase chvíli restujeme.
Nakonec zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Vaříme do vsáknutí vývaru a pak ještě chvilinku na barvu.
Do hotového rizota přimícháme nastrouhaný sýr a podáváme.