Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na vývar:
jakékoliv krůtí maso(mohou být i krůtí křídla)
1 zeleninový bujón
mrkev
celer
petržel
sůl
pepř
Do rizota:
2 lžíce mraženého hrášku
1/2 hrnku rýže
1 hrnek vývaru
gulášová paprika
100 g 30% tvrdý sýr cc
1 lžíce olivového oleje
Zbytek vývaru samozřejmě použijeme jako polévku

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme klasickou krůtí polévku se zeleninou. Krůtí maso pak obereme, pokrájíme na menší kousky a dáme bokem.

  2. Na lžíci oleje orestujeme maso, pokud je třeba, přidáme 1-3 lžíce vývaru a chvíli promícháváme. Přidáme gulášovou papriku, hrášek a rýži. Zase chvíli restujeme.

  3. Nakonec zalijeme vývarem a dáme péct do trouby. Vaříme do vsáknutí vývaru a pak ještě chvilinku na barvu.

  4. Do hotového rizota přimícháme nastrouhaný sýr a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!