Hraběnčin štrúdl trochu jinak

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 Hera (250g)
4 žloutky
1/2 prášku do pečiva
Jablková náplň:
6 větších jablek (nastrouhaných)
vanilkový cukr
skořice
150 g moučkového cukru
Kakaový pudink:
0,5 l mléka
2 kakaové pudinky
4 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: vše smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na 2/3 a 1/3. 2/3 válíme plát a vložíme do vymazaného a vysypaného pekáče s vysokými okraji. 1/3 dáme do mrazáku.

  2. Jablka vložíme na těsto, na to nasypeme vanilkový cukr a pak nalejeme kakaový pudink a pak našlehaný sníh.

  3. Na konec nastrouháme těsto a dáme péct.

  4. Upečeme do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!