Hraběnčin štrúdl trochu jinak
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 400 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- 1 Hera (250g)
- 4 žloutky
- 1/2 prášku do pečiva
- Jablková náplň:
- 6 větších jablek (nastrouhaných)
- vanilkový cukr
- skořice
- 150 g moučkového cukru
- Kakaový pudink:
- 0,5 l mléka
- 2 kakaové pudinky
- 4 bílky
Postup Hraběnčin štrúdl trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Těsto: vše smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na 2/3 a 1/3. 2/3 válíme plát a vložíme do vymazaného a vysypaného pekáče s vysokými okraji. 1/3 dáme do mrazáku.
Jablka vložíme na těsto, na to nasypeme vanilkový cukr a pak nalejeme kakaový pudink a pak našlehaný sníh.
Na konec nastrouháme těsto a dáme péct.
Upečeme do růžova.