Banánová lahůdka aneb vylepšení Hraběnčiných řezů
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 4 žloutky
- 1 Hera
- 1/2 prášku do pečiva
- Dále:
- 6 banánů (lepší zralejší)
- plnotučný tvaroh
- 250 ml smetany ke šlehání
- vanilkový cukr
- 200 g čokoláda na vaření (nemusí být)
- 4 bílky
Postup Banánová lahůdka aneb vylepšení Hraběnčiných řezů
Postup přípravy receptu
-
Těsto vypracujeme z uvedených surovin a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto poklademe na kolečka pokrájené banány pěkně vedle sebe.
Tvaroh, smetanu a vanilkový cukr zlehka vyšleháme. Do této směsi vmícháme sníh z bílků.
Celou směs naneseme rovnoměrně na banány. Kdo chce, může do směsi přidat nastrouhanou čokoládu.
Pečeme na 180 stupňů cca 35 minut (dozlatova).