Banánová lahůdka aneb vylepšení Hraběnčiných řezů

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
4 žloutky
1 Hera
1/2 prášku do pečiva
Dále:
6 banánů (lepší zralejší)
plnotučný tvaroh
250 ml smetany ke šlehání
vanilkový cukr
200 g čokoláda na vaření (nemusí být)
4 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vypracujeme z uvedených surovin a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto poklademe na kolečka pokrájené banány pěkně vedle sebe.

  2. Tvaroh, smetanu a vanilkový cukr zlehka vyšleháme. Do této směsi vmícháme sníh z bílků.

  3. Celou směs naneseme rovnoměrně na banány. Kdo chce, může do směsi přidat nastrouhanou čokoládu.

  4. Pečeme na 180 stupňů cca 35 minut (dozlatova).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!