Polévka z hlívy ústřičné, chilli papriček a řapíkatého celeru
Recepty, PolévkySuroviny
- 350-400 g hlívy ústřičné
- 2 PL sádla
- 1000 ml vývaru (bujonu)
- 3 PL hladké mouky
- 2 barevné chilli papričky
- 1-2 cherry rajčátka
- drcený kmín
- 4 stroužky česneku
- čerstvá majoránka
- červená gulášová paprika
- 2 jarní cibulky
- 1 větší červená paprika
- 3 stonky řapíkatého celeru
- petrželka nebo libeček
- sůl
Postup Polévka z hlívy ústřičné, chilli papriček a řapíkatého celeru
Postup přípravy receptu
-
Hlívu si očistíme a nakrájíme na vetší proužky. Stonky celeru s větší červenou paprikou pokrájíme na menší kousky. Cibulku, cherry rajčátka a mix chilli papričku pokrájíme nadrobno.
Hlivu vložíme do hrnce a na rozpálené sádle hlívu orestujeme na zpěněné pokrájené cibulce. Přidáme červenou gulášovou papriku, drcený kmín, zamícháme a zalijeme vše vývarem a dáme vařit.
Po chvíli přidáme pokrájený řapíkatý celer, pokrájenou červenou papriku, cherry rajčátka, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Mezitím si připravíme jíšku z mouky a sádla a přidáme ji zavařit do polévky. Polévku ochutíme ještě čerstvou promnutou majoránkou, dosolíme a opět povaříme. Zdobíme petrželkou nebo libečkem. Podáváme s pečivem.