Salát z fenyklu, červené řepy a pomeranče
Recepty, SalátySuroviny
- 2 upečené (nebo uvařené) červené řepy
- 1/2 bulvy fenyklu
- 1 pomeranč
- šťávu z 1/2 citronu
- 1 lžička medu
- 1 malá cibule
- 3 lžíce olivového (nebo jiného) oleje
- sůl
- pepř
Postup Salát z fenyklu, červené řepy a pomeranče
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky, stejně tak fenykl a cibuli (může být i červená). Pomeranč oloupejte, zbavte bílé dužiny a také pokrájejte na tenké plátky - šťávu zachyťte do misky.
Opatrně promíchejte (pozor, řepa barví), posolte.
Do misky se zbytkem pomerančové šťávy přidejte i šťávu z citronu, olej, lžičku medu, prošlehejte a zálivkou polijte připravený salát. Pár zakroucení pepřovým mlýnkem neuškodí.
Nechte vychladit.