Krůtí v kávové marinádě s celerovým salátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 lžičky mleté kávy
0,5 - 1 lžička mletého chilli
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky třtinového cukru
1 - 1,5 lžičky soli
3 lžíce olivového oleje
400 g krůtích prsou vcelku
Celerový salát:
1/2 bulvy celeru
4 lžíce zakysané smetany
2 lžíce majonézy
2 lžičky ostré hořčice (dala jsem ostrou hrubozrnnou)
2 lžíce citrónové šťávy
sůl
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na marinádu smícháme, maso s marinádou potřeme a uložíme ho přes noc do chladu v uzavřené nádobě.

  2. Druhý den maso přendáme do pekáčku a přikryté poklicí nebo alobalem pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut. Hotové maso necháme vychladnout.

  3. Celer oloupeme a nakrájíme na tenoučké nudličky velikosti sirek. Pokapeme ho citrónovou šťávou. Vmícháme do něj zakysanou smetanu, majonézu, hořčici, sůl a sekanou petrželku.

  4. Maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme na porci hotového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!