Citronový sorbet z domácího zmrzlinovače
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g cukru (v původním receptu je 300 g)
- 300 ml vody
- šťáva z 1 pomeranče (menšího)
- 250 ml citronové šťávy
- 1 bílek
Postup Citronový sorbet z domácího zmrzlinovače
Postup přípravy receptu
-
Vodu a cukr svaříme do úplného rozpuštění cukru. Necháme vařit asi 1 minutu. Stáhneme z ohně a necháme vychladit.
Přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, kterou jsme přelili přes sítko.
Bílek jemně našleháme, jen abychom rozbili jeho strukturu a přimícháme ho k předchozí směsi.
Směs nalijeme do zmrzlinovače a necháme míchat. Hotový sorbet přemístíme do uzavíratelné nádoby a je-li to nutné, dáme ještě ztuhnout do mrazáku.