Hraběnčin řez od maminky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krupice
- 1 Hera
- 4 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- strouhaný kokos
- strouhaná jablka
- skořicový cukr
Postup Hraběnčin řez od maminky
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, Hery, prášku do pečiva a 4 žloutků uděláme ručně těsto.
Dvě třetiny těsta rozvalíme na vymazaný a vysypaný plech. Zbylou třetinu uložíme nejlépe do mrazničky.
Na rozválené těsto rozsypeme strouhaná jablka (lepší zbavit šťávy), skořicový cukr, kokos a pokryjeme tuhým sněhem ze 4 bílků a lžičky cukru (cukr dávat až je sníh vyšlehaný, jinak bude řídký, ale není na závadu).
Nakonec navrch nastrouháme zbylou třetinu těsta.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dorůžova.