Kynuté rohlíčky se zelím
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 300 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 150 ml slunečnicového oleje
- 40 g droždí
- 250 ml mléka
- 1/2 lžičky cukru
- sůl
- vejce na pomazání
- 400 kyselého zelí suchého zelí
- 150 g anglické slaniny
- Na posypání:
- kmín
- sezam
- mák
Postup Kynuté rohlíčky se zelím
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme k mouce s olejem, solí a vypracujeme těsto, které se nelepí. Necháme kynout v teple asi 1 hodinu.
Po vykynutí rozdělíme těsto na pět dílů. Každý díl vyválíme do kruhu a rozdělíme na osm trojúhelníků. Na každý položíme plátek slaniny a hromádku zelí. To jsme podusili na polovině rozškvařené nakrájené slanině do měkka.
Rohlíčky točíme od širší části. Po srolování je pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C do růžova. Dělala jsem i na sladko s tvarohovou náplní a pudingem.