Kynuté rohlíčky se zelím

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
150 ml slunečnicového oleje
40 g droždí
250 ml mléka
1/2 lžičky cukru
sůl
vejce na pomazání
400 kyselého zelí suchého zelí
150 g anglické slaniny
Na posypání:
kmín
sezam
mák

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Přidáme k mouce s olejem, solí a vypracujeme těsto, které se nelepí. Necháme kynout v teple asi 1 hodinu.

  2. Po vykynutí rozdělíme těsto na pět dílů. Každý díl vyválíme do kruhu a rozdělíme na osm trojúhelníků. Na každý položíme plátek slaniny a hromádku zelí. To jsme podusili na polovině rozškvařené nakrájené slanině do měkka.

  3. Rohlíčky točíme od širší části. Po srolování je pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C do růžova. Dělala jsem i na sladko s tvarohovou náplní a pudingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!