Kuřecí kuličky v pomerančové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Masové kuličky:
1 vykostěné kuře (bez kůže nakrájené na kousky)
1 vejce
1,5 lžičky soli
bílý pepř
1 lžíce sezamového oleje
1/2 šálku kukuřičného škrobu
1/4 šálku mouky
olej na smažení
Pomerančová omáčka:
1,5 lžíce sójové omáčky
1,5 lžíce vody
cukr
citronová šťáva
šťávu z 1 pomeranče
1 lžíce mletého zázvoru
1 lžička sušeného česneku
1/2 lžičky mletého chilli
1/4 šálku nasekané zelené cibulky
1 lžíce rýžového vína
1/4 šálku vody
1/2 lžičky oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené kuřecí maso osolíme a opepříme.

  2. Vmícháme vejce, a 1 lžíci oleje a dobře promícháme.

  3. Kukuřičný škrob a mouku smícháme a přidáme ke kuřecím kouskům. Důkladně prohněteme, aby se všechny kousky slepily.

  4. Zahřejeme olej v pánvi nebo ve fritéze. Vkládáme kuřecí nočky tvořené lžící, a smažíme 3 až 4 minuty, nebo dozlatova.

  5. Očištěnou pánev rozpálíme, přidáme 1 lžíci oleje.

  6. Přidáme zázvor a česnek a za míchání smažíme, až vše začne vonět, asi 10 sekund.

  7. Přidáme drcené chilli a zelenou cibulku.

  8. Přidáme rýžové víno a za stálého míchání a prohřejeme.

  9. Přidáme pomerančovou šťávu a přivedeme k varu.

  10. Přidáme smažené kuřecí maso a za stálého míchání přidáme 1 lžíci kukuřičného škrobu smíchaného s troškou vody do hladka a přidáme na kuře. Zahříváme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!