Rizoto s barevnou houbovo-zeleninovou směsí
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g rýže
- 150 g hlívy ústřičné nebo žampiónů
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 větší červená paprika (zelená nebo žlutá)
- 1 cibule
- 60-80 g uzeného strouhaného sýra
- kari koření
- červená sypká paprika
- sůl
- pepř
- kmín
- 100 g Gazdovské slaniny
- 4-6 cherry rajčátek
- olivový olej
- sojová omáčka
- voda nebo zeleninový vývar
Postup Rizoto s barevnou houbovo-zeleninovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si dáme vařit rýži, ke které při vaření přidáme smíchané kari koření s červenou sypkou paprikou.
Mezitím si na oleji osmahneme slaninku, nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájenou cibulku a zprudka orestujeme.
Poté vložíme na malé kousky pokrájenou hlívu ústřičnou nebo žampionky, proužky červené papriky, kousky řapíkatého celeru a rozkrájená cherry rajčátka. Přidáme kmín, pepř, sůl, ještě zakápneme sójovou omáčkou a podusíme doměkka s trochou vývaru.
Tuto směs vmícháme k uvařené barevné rýži.
Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a vše řádně promícháme. Můžeme ponechat také rýži jen s houbovo-zeleninovou směsí a sýrem jednotlivé porce posypat. Podáváme se zeleninovým salátem.