Variace na ramen
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuřecí stehno uvařené doměkka
- 500 ml kuřecího vývaru
- čerstvý zázvor cca 1 cm
- 1 vejce
- chilli paprička
- lístky koriandru
- sójová omáčka - lépe světlá
- zelené z naťové cibulky
- ramen (nebo udon) nudle
Postup Variace na ramen
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí vývar zredukujeme varem na cca 2/3 - musí být opravdu silný - je to základ chuti!!!. Koriandr a papričku nasekáme na hodně jemno, přistrouháme zázvor, kápneme sójovku a necháme v mističce chvíli rozležet.
Kuřecí stehno obereme, maso bez kůže nakrájíme a necháme prohřát ve vývaru. Vejce uvaříme tak těsně pod natvrdo. Nudle uvaříme dle návodu. Zelené z naťové cibulky nasekáme nadrobno.
Do servírovací misky/talíře vložíme maso, nudle, přidáme mix koriandru a papričky (můžeme servírovat ještě zvlášť další do mističky, kdo by si chtěl dochutit), půlku vajíčka, zalijeme vařícím vývarem a posypeme trochu cibulkové natě.