Variace na ramen

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí stehno uvařené doměkka
500 ml kuřecího vývaru
čerstvý zázvor cca 1 cm
1 vejce
chilli paprička
lístky koriandru
sójová omáčka - lépe světlá
zelené z naťové cibulky
ramen (nebo udon) nudle

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí vývar zredukujeme varem na cca 2/3 - musí být opravdu silný - je to základ chuti!!!. Koriandr a papričku nasekáme na hodně jemno, přistrouháme zázvor, kápneme sójovku a necháme v mističce chvíli rozležet.

  2. Kuřecí stehno obereme, maso bez kůže nakrájíme a necháme prohřát ve vývaru. Vejce uvaříme tak těsně pod natvrdo. Nudle uvaříme dle návodu. Zelené z naťové cibulky nasekáme nadrobno.

  3. Do servírovací misky/talíře vložíme maso, nudle, přidáme mix koriandru a papričky (můžeme servírovat ještě zvlášť další do mističky, kdo by si chtěl dochutit), půlku vajíčka, zalijeme vařícím vývarem a posypeme trochu cibulkové natě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!