Treska v lehkém obalu

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g filetů tresky – máme 4 kousky
100 g strouhanky nebo tak 4 velké lžíce
50 g hladké mouky nebo tak 2 velké lžíce
1-2 vejce
8 lžic olivového oleje
sůl
bílý pepř
černý pepř
petržel (hladkolistá je lepší, ale můžete použít i kudrnku)
citron nakrájíme na klínky pro podávání i pro šťávu
drobné brambory jako příloha, vaříme ve slupce
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme asi 20 až 30 minut. Vaříme samozřejmě podle velikosti brambor.

  2. Smícháme strouhanku s moukou, osolíme a přidáme špetku až dvě (podle chuti) bílého pepře. Vejce rozkvedláme.

  3. Olivový olej zahřejeme na pánvi. Filety namáčíme postupně do vajíčka, aby byly dobře namočené z obou stran. A pak obalíme ve směsi strouhanky s moukou.

  4. Postupně dáváme na rozpálený olej. Smažíme z obou stran několik minut. Při otočení filetů ještě mírně osolíme a přidáme černý pepř. Filety dáme stranou.

  5. Do stejné pánve přidáme kousek másla a rozehřejeme. Přidáme uvařené brambory, zakapeme citronovou šťávou a osmažíme asi 5 minut. Pak přidáme nasekanou petržel, případně ještě dosolíme a opepříme. Filety podáváme s osmaženými bramborami, zakapeme šťávou z výpeku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!