Treska v lehkém obalu
Recepty, RybySuroviny
- 300 g filetů tresky – máme 4 kousky
- 100 g strouhanky nebo tak 4 velké lžíce
- 50 g hladké mouky nebo tak 2 velké lžíce
- 1-2 vejce
- 8 lžic olivového oleje
- sůl
- bílý pepř
- černý pepř
- petržel (hladkolistá je lepší, ale můžete použít i kudrnku)
- citron nakrájíme na klínky pro podávání i pro šťávu
- drobné brambory jako příloha, vaříme ve slupce
- máslo
Postup Treska v lehkém obalu
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit brambory ve slupce, vaříme asi 20 až 30 minut. Vaříme samozřejmě podle velikosti brambor.
Smícháme strouhanku s moukou, osolíme a přidáme špetku až dvě (podle chuti) bílého pepře. Vejce rozkvedláme.
Olivový olej zahřejeme na pánvi. Filety namáčíme postupně do vajíčka, aby byly dobře namočené z obou stran. A pak obalíme ve směsi strouhanky s moukou.
Postupně dáváme na rozpálený olej. Smažíme z obou stran několik minut. Při otočení filetů ještě mírně osolíme a přidáme černý pepř. Filety dáme stranou.
Do stejné pánve přidáme kousek másla a rozehřejeme. Přidáme uvařené brambory, zakapeme citronovou šťávou a osmažíme asi 5 minut. Pak přidáme nasekanou petržel, případně ještě dosolíme a opepříme. Filety podáváme s osmaženými bramborami, zakapeme šťávou z výpeku.