Francouzské brambory z remosky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor uvařených ve slupce
400 g uzeného masa
4 vejce uvařená natvrdo
250 ml mléka bez laktózy
200 ml smetany bez laktózy
2 vejce
3 šalotky
hrst pažitky
2 Ižíce másla
plátek másla na vymazání remosky
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa, nakrájenou šalotku, vrstvu na plátky nakrájených vajec a znovu osolíme. Ve střídání vrstev pokračujeme do spotřebování surovin, poslední vrstva musí být brambory.

  2. Poklademe kousky másla a krátce (10 minut) zapečeme. Pak pokrm zalijeme osoleným mlékem, smetanou s rozšlehanými vejci a zapékáme asi 40 minut do zlatova. Nakonec posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme se sterilovanými okurkami, zeleninovým salátem nebo s čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!