Francouzské brambory z remosky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 800 g brambor uvařených ve slupce
- 400 g uzeného masa
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 250 ml mléka bez laktózy
- 200 ml smetany bez laktózy
- 2 vejce
- 3 šalotky
- hrst pažitky
- 2 Ižíce másla
- plátek másla na vymazání remosky
- sůl, pepř
Postup Francouzské brambory z remosky
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do máslem vymazané mísy remosky položíme vrstvu brambor, osolíme je a opepříme. Na brambory dáme vrstvu nakrájeného masa, nakrájenou šalotku, vrstvu na plátky nakrájených vajec a znovu osolíme. Ve střídání vrstev pokračujeme do spotřebování surovin, poslední vrstva musí být brambory.
Poklademe kousky másla a krátce (10 minut) zapečeme. Pak pokrm zalijeme osoleným mlékem, smetanou s rozšlehanými vejci a zapékáme asi 40 minut do zlatova. Nakonec posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme se sterilovanými okurkami, zeleninovým salátem nebo s čerstvou zeleninou.