Falešné makronky

Recepty, Cukroví

Suroviny

120 g bílků
špetka soli
200 g kokosu (jemně mletý)
300 g moučkového cukru
50 g strouhané hořké nebo mléčné čokolády
30 g maizeny
Krém:
150 g másla
cukr moučka podle chuti
karamel
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Do bílků pokojové teploty dáme špetku soli a začneme zašlehávat cukr. Ten přidáváme postupně, zde 3x. Až je sníh pevný a dělají se v něm špičky, tak do něj zamícháme, už ale pouze stěrkou, kokos, maizenu a čokoládu. Tyto tři suroviny nejprve vzájemně promícháme.

  2. Hmotu dáme do zdobícího sáčku nebo dortové zdobičky a na plech vyložený papírem stříkáme tvary, v průměru 2,5 cm.

  3. Troubu zahřejeme na 180 °C a vložíme do ní plech. Jakmile tvary vyskočí, tak v ten moment teplotu snížíme na 130 °C a dopečeme. Netrvá to dlouho, raději pohlídejte. Upečené musí být pevné a zespodu lesklé. Takto zpracujeme veškerou hmotu, nic se nelepí, není třeba papír mastit.

  4. Ten den nebo až druhý, ušleháme krém. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme 1-2 lžíce karamelu a nakonec ochutíme rumem. Vždy dva tvary tímto krémem vzájemně slepíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!