Falešné makronky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 120 g bílků
- špetka soli
- 200 g kokosu (jemně mletý)
- 300 g moučkového cukru
- 50 g strouhané hořké nebo mléčné čokolády
- 30 g maizeny
- Krém:
- 150 g másla
- cukr moučka podle chuti
- karamel
- 1 lžíce rumu
Postup Falešné makronky
Postup přípravy receptu
-
Do bílků pokojové teploty dáme špetku soli a začneme zašlehávat cukr. Ten přidáváme postupně, zde 3x. Až je sníh pevný a dělají se v něm špičky, tak do něj zamícháme, už ale pouze stěrkou, kokos, maizenu a čokoládu. Tyto tři suroviny nejprve vzájemně promícháme.
Hmotu dáme do zdobícího sáčku nebo dortové zdobičky a na plech vyložený papírem stříkáme tvary, v průměru 2,5 cm.
Troubu zahřejeme na 180 °C a vložíme do ní plech. Jakmile tvary vyskočí, tak v ten moment teplotu snížíme na 130 °C a dopečeme. Netrvá to dlouho, raději pohlídejte. Upečené musí být pevné a zespodu lesklé. Takto zpracujeme veškerou hmotu, nic se nelepí, není třeba papír mastit.
Ten den nebo až druhý, ušleháme krém. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme 1-2 lžíce karamelu a nakonec ochutíme rumem. Vždy dva tvary tímto krémem vzájemně slepíme.