Medvědova osvěžující okurková limonáda

Recepty, Nápoje

Suroviny

Na limonádu:
1 litr vody (minerálky)
1 celá salátová okurka
1 citron
1 limetka
2 lžíce třtinového cukru (krystalu či medu)
Na ozdobení:
led
plátky okurky
plátky citronu
plátky limetky

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 litr vody použijeme jednu okurku, 1 citron a 1 limetku, 2 lžíce cukru nebo medu na oslazení (nebo dle libosti).

  2. Celou okurku nastrouháme na struhadle, smícháme se všemi surovinami a rozmixujeme buď tyčovým nebo klasickým mixérem.

  3. Rozmixovanou tekutinu přecedíme přes sítko do sklenic nebo džbánku a necháme řádně vychladit. Ozdobené a včetně ledu podáváme jako ideální osvěžení pro letní dny.

  4. Medvědův tip: Po přecezení nám v sítku zbyde dužina z okurek, která je prakticky dochucená a lze ji podávat jako jemný okurkový salát. Dobrou chuť Vám přeje Váš Medvěd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!