Sleď po kolobřežsku
Recepty, RybySuroviny
- Základní suroviny:
- sleď ve slaném nálevu (mražený, ale nejlepší je čerstvý)
- cibule
- pórek
- ananas (může být z konzervy)
- hořčice (normální nebo podle chuti)
- jablko
- majonéza
- mléko
- vejce natvrdo
- citronová šťáva
- pepř
- sůl
- Směs:
- cibule
- pórek
- jablko
- ananas nakrájený na kousky
- 2 lžičky majonézy
- bílý jogurt (3-4 lžičky podle hustoty jogurtu
- sůl
- pepř
- můžete přidat vejce uvařené natvrdo nakrájené na kousky
Postup Sleď po kolobřežsku
Postup přípravy receptu
-
Filety vložit do studené vody na 1 hodinu (ze slaného nálevu propláchnout ve vodě), pak vodu slít a zalít mlékem na 1 hodinu. Po 1 hodině mléko slít, opláchnout ve vodě a osušit (utěrkou, ubrouskem).
Filety pokapat šťávou z citronu posypat pepřem, nakrájet cibuli na kolečka a přikrýt jimi filety. Vložit do ledničky přes noc.
Druhý den filety rozložit, potřít hořčicí (druh podle chuti). Pak nakrájet na kousky, rozložit na mísu ve vrstvách, každou vrstvu proložit směsí a podávat.
Více porcí je možné naložit předem do 5 l láhve od okurek a nechat i několik dní odležet odležet.