Sleď po kolobřežsku

Recepty, Ryby

Suroviny

Základní suroviny:
sleď ve slaném nálevu (mražený, ale nejlepší je čerstvý)
cibule
pórek
ananas (může být z konzervy)
hořčice (normální nebo podle chuti)
jablko
majonéza
mléko
vejce natvrdo
citronová šťáva
pepř
sůl
Směs:
cibule
pórek
jablko
ananas nakrájený na kousky
2 lžičky majonézy
bílý jogurt (3-4 lžičky podle hustoty jogurtu
sůl
pepř
můžete přidat vejce uvařené natvrdo nakrájené na kousky

Postup přípravy receptu

  1. Filety vložit do studené vody na 1 hodinu (ze slaného nálevu propláchnout ve vodě), pak vodu slít a zalít mlékem na 1 hodinu. Po 1 hodině mléko slít, opláchnout ve vodě a osušit (utěrkou, ubrouskem).

  2. Filety pokapat šťávou z citronu posypat pepřem, nakrájet cibuli na kolečka a přikrýt jimi filety. Vložit do ledničky přes noc.

  3. Druhý den filety rozložit, potřít hořčicí (druh podle chuti). Pak nakrájet na kousky, rozložit na mísu ve vrstvách, každou vrstvu proložit směsí a podávat.

  4. Více porcí je možné naložit předem do 5 l láhve od okurek a nechat i několik dní odležet odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!