Třešňové řezy s tvarohovým přelivem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 100 g rozpuštěného másla nebo Hery
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krystal
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 3 lžíce kakaa (já ho nedala a na světlé těsto jsem dala makovou nádivku)
- třešně asi 1/2 kg
- Tvarohový přeliv:
- 70 g másla
- 140 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- 60 g škrobové moučky (Gustin)
- 1 balíček vanilkového pudinku
- 3 tvarohy ve vaničce
Postup Třešňové řezy s tvarohovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao (můžeme vynechat a nebo obarvit jen půlku těsta - jak kdo chce), přilijeme rozpuštěné a mírně vychladlé máslo, mléko, vejce a vše dobře promícháme.
Těsto je dost hutné, stěrkou ho rozetřeme na velký hluboký plech (já mám 28 x 35cm).
Na těsto naskládáme třešně jednu vedle druhé (doporučuji vypeckovat) nebo můžeme použít i jiné ovoce jako meruňky, broskve apod.
Na tvarohový přeliv si utřeme máslo s cukry do pěny, přidáme vejce, znovu utřeme a přidáme, škrob, vanilkový pudinkový prášek a nakonec tvarohy.
Vše dobře promícháme a nalijeme na těsto s třešněmi.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 40 minut. Tvarohový přeliv musí být tuhý a pevný a můžeme zkusit špejlí, zda je upečené spodní těsto.
Necháme vychladnout a krájíme na řezy.