Sledě v jogurtu aneb ráj v ústech podle Vlastimila Harapese
Recepty, SalátySuroviny
- 4 sledě
- 4 zelená jablka
- 400-500 g bílého jogurtu
- svazek kopru
- 1 velká cibule
- bílý pepř
- sůl
- brusinkový kompot
Postup Sledě v jogurtu aneb ráj v ústech podle Vlastimila Harapese
Postup přípravy receptu
-
Jablka a cibuli nakrájíme na jemné kostičky, vmícháme do jogurtu, přidáme usekaný kopr, opepříme a mírně osolíme, promícháme a dáme vychladit.
Vychlazený jogurtový salát rozdělíme na 4 mělké mističky nebo talířky a na tento základ postavíme jako komínky po dvou šnekovitě svinutých sledích.
Na každý závitek ryby dáme nahoru lžičku brusinkového kompotu. Vhodné v zimě i za horkých letních večerů.