Sledě v jogurtu aneb ráj v ústech podle Vlastimila Harapese

Recepty, Saláty

Suroviny

4 sledě
4 zelená jablka
400-500 g bílého jogurtu
svazek kopru
1 velká cibule
bílý pepř
sůl
brusinkový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Jablka a cibuli nakrájíme na jemné kostičky, vmícháme do jogurtu, přidáme usekaný kopr, opepříme a mírně osolíme, promícháme a dáme vychladit.

  2. Vychlazený jogurtový salát rozdělíme na 4 mělké mističky nebo talířky a na tento základ postavíme jako komínky po dvou šnekovitě svinutých sledích.

  3. Na každý závitek ryby dáme nahoru lžičku brusinkového kompotu. Vhodné v zimě i za horkých letních večerů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!